× Witamy na forum Kunena!

Podziel się z nami i naszymi użytkownikami, kim jesteś, czym się interesujesz i dlaczego postanowiłeś do nas dołączyć.

Serdecznie zapraszamy wszystkich nowych członków naszej społeczności i mamy nadzieję że zagościsz u nas na dłużej!

Football manager

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2743 przez Odrzak
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
No ja nie mam zdjęc : Cooka, Mowatta, Byrama, Tylora, Murphy, Dawsona, Coopera, Dallasa, Philipsa, Slotha.
Co ciekawe w wersji 2015 wiekszosc z nich była

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2744 przez dramez
Ja też nie mam ich zdjęć, ale absolutnie mi to nie przeszkadza. Nawet gdybys o tym nie napisał, nie zwróciłbym uwagi :-)

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2745 przez krzynek
mi teraz też się strasznie skład sypie. NAjbardziej boli strata Cooka na 3 m-ce. Już po debiucie jestem. Dubley Wooda i Burnley ograne głasko 2-0 :P. Teraz w pucharze chcę dac szansę Dentonowi, Philipsowi, Erwinowi. Może Mulherm wejdzie na końcówkę.

ceterum censeo Marching on together

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2746 przez Odrzak
Ja na asystenta sciagnąłem dobrze znanego Nigela Gibbsa odkurzyłem tez Elliota Kebbie

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2747 przez krzynek
Mam pierwszą przerwę na reprezentacje. Kręcę się koło baraży. Wood w gazie strelił dwa gole Burnley, dwa Reading i jedną Brostol. Tylko z Brostolem przegrałem poza tym po dwa zwycięstwa i bezbramkowe remisy w derbach i z Derby. Teraz trochę wiecej zajęć z piłką im zafunduję.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu - 7 lata 2 miesiąc temu #2751 przez dramez
WRZESIEŃ

Zmniejszyłem obciążenie treningowe ustawiając na średni. Po zgrupowaniach reprezentacji wszyscy zawodnicy poza Cookiem i Woodem którzy grali dla swoich krajów wypoczęci i w pełnej formie oczywiście poza graczami kontuzjowanymi. Na 2 tygodnie wypada mi Bamba.

Pierwszy mecz rozgrywam u siebie z Brentford. Z Paulem Robinsonem który nie wybrał mojej oferty na murawie się nie spotykam, załapał jakiejś kontuzji wirusowej. Już w 8 minucie meczu Botaka strzela bramkę i praktycznie do końca meczu przeważam może nie tyle w posiadaniu piłki co w liczbie oddanych strzałów. Niestety w 42 minucie Brentford wyrównuje. Motywuje chłopaków w przerwie meczu i zaczynamy grać dalej. Obraz gry się nie zmienia aż do 60 minuty kiedy Berardi wbija swojaka :(. Przestawiam taktykę jeszcze na bardziej ofensywną niestety do końca meczu mimo przewagi nie udaje mi się już wyrównać. Pierwsza porażka ze słabeuszem :( I to u siebie.

Kolejny mecz u siebie z Ipswich. Już w 2 minucie Botaka którego ustawiłem za Dallasa na lewym wysuniętym skrzydle zdobywa prowadzenie. Palledino podwyższa w 7 minucie i mecz z trudnym rywalem po prostu idealnie się zaczął. Niestety chwila nieuwagi i w 16 minucie Ipswich zdobywa bramkę kontaktową. Częściej posiadam piłkę jednak strzałów znacznie mniej niż w poprzednim meczu. Do końća połowy wynik bez zmian. Druga połowa właściwie bezbarwna. W 78 minucie za zmęczonego Wood'a wpuszczam Doukare który w doliczonym czasie gry popisuje się dobrym dryblingiem pomiędzy podmęczonymi obrońcami przeciwnika i w okolicy pola karnego strzela bardzo efektowną bramkę. 3:1 do przodu! Casper Sloth MOM

Po meczu z Ipswich wyjazd z MK Dons. Dałem odpocząć kilku podstawowym graczom ale zostawiłem ich na ławce do dyspozycji. Dallas wraca do składu. Od samego początku mecz nie był porywający i Leeds grało dość słabo. Przełożyło się to na bramkę dla Dons w 40 minucie. Od początku drugiej połowy zdecydowałem się na zastąpienie beznadziejnego w tym meczu Erwina na Botake, parę minut później za Adeymiego wskoczył jako schodzący napastnik Palledino i w 69 minucie wyrównał wynik spotkania. W tej samej minucie zdjąłem zmęczonego już Dallasa i drugiej linii wstawiłem ustawionego ofensywnie Taylora. Niestety niewiele to dało i na koniec spotkania musiałem się cieszyć z zaledwie jednego punktu.

Ostatni mecz we wrześniu to również wyjazd do Middlesbrough. Szczęśliwie bramkę strzela w 29 minucie Antenucci gdyż gra mojego zespołu nie powala. Niestety w 41 minucie Nugent strzela wyrównującą bramkę. Na druga połowę dokonuje zmiany, Za Berardiego Palledino i zmieniam nieco ustawienie. I w tym momencie dzieje(działa się) rzecz taka, że do moich drzwi zadzwonił dzwonek. Byłem święcie przekonany że zapauzowałem grę :P Niestety po powrocie do komputera zastała mnie ostatnie minuty meczu. Nugent w 51 dołożył drugą bramke. Ja właśnie wchodziłem do pokoju na powtórkę wyrównującej przez Pallediniego bramki w 84 minucie :D Na szybko dokonałem dwóch zmian gdyż bardzo zmęczeni już byli Wood i Mowatt. Do końca meczu wynik się jednak nie zmienił. Remis 2-2 na wyjeździe z Middlesbrough tym bardziej pod moją „nieobecność” jednak mnie zadowala :-)

We wrześniu na 12 punktów zdobywam zaledwie 5. Najbardziej żałuje pierwszej przegranej z Brentford. Cenna wygrana z Ipswitch i remis z Boro to jednak jasne strony. Zawsze lubiłem z wielu powodów stosować sporą rotację w składzie więc niestety takie mecze jak z Donsami chyba będą mi się częściej przytrafiać.

Przez dwa tygodnie kontuzjowany był Bamba, za kartki na Donsów pauzował dodatkowo Bellusci. Bianchi pożalił mi się że za rzadko gra, więc powiedziałem mu że Alex póki co świetnie gra i że musi poczekac na swoją kolej. Przyjął to ze spokojem i godnością.
Turnbull w bramce... No cóż nie był najgorszy w sensie że nie zawalał mi do tej pory bramek jakoś bardzo, ale jednak wolny, za ciężki...

Wyniki, tabela, kontuzje na koniec miesiąca i nowość - utylizacja zawodników ;-)
Kolejna porcja pewnie bliżej weekendu, być może w środę :-)
Last edit: 7 lata 2 miesiąc temu by dramez.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2754 przez krzynek
Po przerwie na reprezentacje przyjechało do mnie Brentford. Tym razem wyeksploatowany w kadrze Wood siadł na ławce, a na szpicy wyszedł antenucci. Mecz był niby wyrównany, może z lekkim wskazaniem na mnie. Na pewno byl bardzo ostry, a sędzia chętny do rozdawania kartek. Taylor załpała nawet dwie i wtedy się zaczeły schody, bo chwilę później straciłem gola. Czasu zostało niewiele, grałem w osłabieniu, ale nie trzeba było zaryzykować, dlatego odpuściłem sobie skrzydłowych i do ataku Antenucciemy dołozyłem Wooda. Chwile później Nowozelandczyk wyrównał. Nie minęło kilka minut, jak powracający po kontuzji, wprowadzony chwilę wcześniej Murphy dokładnym podaniem obsłużył Anyenucciego i już prowadziłem. chcialem wydac polecenie cofnięcia się do obrony, ale nie zdązyłem i po rzucie rożnym Wooda zgral piłkę do Bellusciego, który ustanowił wynik na 3-1 dla mnie. Biorąc pod uwagę fakt, że grałem w osłabieniu, bardzo mnie to ucieszyło. Kilka dni później na Elland Road przyjechał lider z Ipswich. Kibice dobrze nie siedli na trybunach, a po 10 minutach było już 2-0. Najpierw Dallas huknął z dystansu kaczkę tuż przy słupku, a potem dośrodkował do Wooda. Nowozlendczyk do tej pory wszystko, co dotknie umieszcza w siatce tak też było tym razem. chwilę później idiotyczny faul w środkowej strefie popełnia Adeyemi i wylatuje za czerwoną kartkę. Na szczęście newiele później dołącza do niego jeden z gości. W drugiej połowie Bamba pokonuje Silvestriego, ale udaje mi się dociągnąć zwycięstwo do końca i awansować na drugie mijesce w tabeli. Spadłęm z niego po mecz z Donsami. Druga wizyta u beniaminka i drugi wpierdol. Mialem przewagę, więcej z gry, ale Rob Hall daje zwycięstwo MK Dons. W tamtym meczu szansę dostał Cooper, który kilka dni wcześniej marudził, że mało gra.

Zainspirowany kolegom wyżej postanowiłem zatrudnić Garry'ego Kelly'ego. U mnie Irlandczyk zastąpił Jasona Blunta w roli menadżera U-18. Do zdrowia powoli wraca Cook, może spróbuję go na Brighton po kolejnej przerwie na reprezentacje.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu - 7 lata 2 miesiąc temu #2755 przez dramez
PAŹDZIERNIK

Miało być najbliżej w środę a tu wczoraj wieczorem znowu gra mnie pochłonęła! Po niezbyt efektownym wrześniu pora na kolejną porcję meczów. Cały czas od początku sezonu brak Murphiego. Lekko trenuje już Silvestri, ale sadzam go na pierwszy mecz z Birmingham na ławce nie chcąc ryzykować przedłużenia kontuzji.

Skład niemal optymalny, stosowana przeze mnie taktyka 4-4-2 z nastawieniem standardowym i pierwszy gwizdek. Mecz w którym po raz kolejny przeważałem pod bramką jednak posiadanie piłki jest na bardzo wyrównanym poziomie. 9 minuta meczu i Byram strzela bramkę! Ten chłopak gra po prostu jak z nut! W 22 minucie doskonałą szanse nareszcie wykorzystuje Wood i jest już 2:0! Chwilę później dość poważną kontuzję łapie Mowatt i muszę go zmienić – Adeyimi wchodzi na plac gry, taktyki nie zmieniam. Pod koniec pierwszej połowy lekkiej kontuzji stopy nabawia się Dallas. Zdążyłem go zmienić dopiero na druga połowę – wchodzi mój joker Palladino z tym że ustawiam go bardziej do przodu. Druga połowa już spokojniejsza do 72 minuty kiedy to fantastycznym strzałem popisuje się mój joker :-). 5 minut później zniszczenia na Birmingham dokonuje Wood strzelając swoją druga bramkę w meczu i sezonie. Bardzo dobre spotkanie, widać że chłopaki zatrybili z taktyką. Wood MOM. Martwi strata Mowatta na 5 tygodni. Dallas będzie znowu pauzował przez 3 tygodnie. Ahh a już było tak pięknie z kontuzjami… Jakby tego było mało w przerwie reprezentacji uraz łapie też Liam Cooper na 3 tygodnie.

Kolejny mecz u siebie z Brighton po przerwie reprezentacyjnej. W przed dzień meczu na ponad 2 miesiące wylatuje ze składu mój joker Palladino :( Za to wraca do bramki Silvestri. Całe szczęście również jego rodak w 23 i 28 minucie Antenucci strzela dwie bramki, Wood niewidoczny i dość szybko stracił parę – musiałem go zmienić po pierwszej połowie dając szanse Doukarze. Po przerwie obraz gry dosyć się zmienił i Brighton zaczęło mnie mocno cisnąć. Cisnęli cisnęli i zdobyli kontaktową bramkę w 78 minucie. W momencie widząc że chłopaki nie są skorzy do dalszych ataków ustawiłem się do końca spotkania defensywnie + standardowo gra na czas :D Koniec, kolejne 3pkt! O kibiców trzeba dbać i u siebie wygrywać jak najwięcej, szczególnie po blamażu z Brentford. Z racji że zacząłem grać mecze co 3 dni po każdym następnym daje odpocząć 1 dzień swoim zawodnikom. Antenucci MOM.

Wyjazd do Londynu i mecz z ostatnim w tabeli Fulham. Nie wiem co się tam u nich dzieje, ale od początku wygrali tylko dwa spotkania, resztę przegrywając. Woodrow, Dumelele i McCormack w ataku i na papierze zauważalnie lepszy skład od mojego. Mecz dość wyrównany nawet z delikatnym wskazaniem na Fulham, jednak to ja dzięki karnemu Antenucciego w 37 minucie i golu w 40minucie Botaki wygrywam mecz. W drugiej połowie znowu zostałem przyciśniety i zagrałem dużo słabiej. Współczuje Fulham mimo wszystko tak fatalnej passy. Po meczu ponownie 1 dzień odpoczynku. Sam Byram MOM.

Kolejny wyjazd tym razem do Boltonu. Przyzwoita gra w pierwszej połowie i bramki Bamby i Antenucciego kolejno w 32 i 40 minucie meczu i słaba druga połowa i bronienie wyniku. Scenariusz ponownie się powtarza, ale ważne że do końca spotkania straciłem tylko jedną bramkę w 68 minucie pomimo dużej siły rażenia ataku Boltonu. Kontra za kontrą, ale ostatecznie udało się zdobyć kolejne 3 punkty! Antenucci MOM. U Krzynka w opisie widze że Wood bryluje w ataku, u mnie po kontuzji na razie się jeszcze nie odnalazł, za to Mirco ładnie strzela bramki :-) Pomimo że kolejny mecz za tydzień w nagrodę za ciężką prace chłopaki znowu dostali 1 dzień odpoczynku extra z pierwszej drużyny :-)

Ostatni mecz miesiąca u siebie przeciwko Blackburn. Ach ten Jordan Rhodes, chciałbym go mieć u siebie :-) Cały mecz dość wyrównany z lekkim wskazaniem na mnie tym razem. Niezawodny ostatnio Antenucci zdobywa prowadzenie w 12 minucie. Do końca pierwszej połowy bez zmian. W drugiej połowie również wszystko wydaje się pod kontrolą. Wynik w 74 minucie ustala Botaka. Lekka przewaga Leeds w posiadaniu piłki i strzałach. Taylor MOM. Pięknie asystował Botace.

No i cóż miesiąc dobiegł końca. Trochę znowu zrobił mi się szpital w składzie, jednak drużyna załapała niesamowitego wiatru w żagle i z pięciu spotkań wygrała wszystkie wspinając się na pierwsze miejsce w lidze, choć czołówka baaardzo zbliżona. Po 12tej kolejce 5 drużyn miało ex aequo 1wsze miejsce w Championship :-) Pięknie mi się ten miesiąc kończy, dostaje nawet wyróżnienie menedżera miesiąca :D Ciesze się z tego pięknego snu, wiedząc że tak morderczą formę utrzymać będzie ciężko.

Trochę się martwię z powodów budżetu klubowego. Pasek z płacami zaświecił mi się na czerwono a to oznacza że jeśli nic się nie zmieni nie będę mógł nikogo sprowadzić do drużyny nawet z wolnego transferu, ani przedłużyć żadnego kontraktu jeśli któremuś gwiazdorowi się zaśni o nim ;-) Jeśli moi grajkowie będą tak dobrze grać już widzę te kolejki po nich klubów w najbliższym okienku transferowym. Pewnie będzie czekać mnie seria rozmów z zawodnikami :-P.

Dodatkowym powodem do zastanowienia jest forma zespołu w drugich połowach spotkań. Zdecydowanie tracę wtedy impet i za bardzo nie wiem z czego to wynika. Staram się zmieniać zawodników gdy Ci mają już poniżej 70% kondycji. Zmieniam nastawienie na defensywne + gra na czas tylko gdy widzę że przeciwnik zaczyna przejmować już kontrolę nad piłką. Boje się sytuacji w których to pierwszy stracę bramkę, bo w całym październiku to ja zdobywałem jako pierwszy bramki, i to dwie!

Z racji używanej taktyki i przesunięcia Byram'a na większość meczów do drugiej linii praktycznie cały czas jeśli to możliwe w prawej obronie gra Berardi. Niestety jakość jego występów nie powala i gra może nie bardzo, ale jednak nierówno. Czy również u siebie w drużynach macie ustawioną najbardziej zalecaną dla niego rolę „Limited Full Back – Defend”? I jak w Waszych grach on się sprawuje? Chciałbym wycisnąć z niego nieco więcej i może zacząć go trenować do gry bardziej ofensywnej?

Cellino w miesięcznym podsumowaniu absolutnie wniebowzięty z obrotu sytuacji, gracze są dumni z pozycji ligowej, postępy treningowe choć powolne są zauważalne. W bardzo dobrej formie Taylor i Byram. Antenucci bardzo skuteczny, Cook pomału się rozkręca, czekam jeszcze na odblokowanie formy Wood'a, a jeśli to nie nastąpi będę musiał pogrzebać przy taktyce.

Standardowo zrzuty ekranu:
Last edit: 7 lata 2 miesiąc temu by dramez.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2756 przez dramez
LISTOPAD i GRUDZIEŃ

Z braku czasu nie miałem kiedy opisać. Dziś bardzo króko... Ale jest się czym chwalic :D

Listopad już nie tak widowiskowy jak październik, ale dorobek 7/12 punktów uwazam za całkiem niezły. Co ważne. Utrzymałem się na pozycji lidera.

Grudzień pomimo porażki z Wolves, bardzo udany, znowu tytuł menedżera miesiąca :-) Bardzo prestiżowa wygrana z Derby i odrobienie strat najpierw z 0:1 i 1:2 na 3:2 :)
Moja przewaga nad drugim Wolves wzrosła a gdyby jakimś cudem tamten mecz udało by się wygrać była by to już kosmiczna różnica.

Problem z płacami tymczasowo rozwiązany - prośba do zarządu o zwiększenie płac by móc zatrzymać wartościowych graczy. Na liste transferowa trafił Bianchi choć nikt się nim nie interesuje.

Berardi gra cały czas słabo więc częściej Byram na prawej obronie a Botaka na prawym skrzydle.

Przedłużam kontrakty z Taylorem i Mowattem, choć mają klauzule odejścia do wyższej ligii w razie zaproponowania kwoty w kontrakcie (Taylor utargowałem 15mln, Mowatt 13mln). Cook na razie nie jest zainteresowany nowym kontraktem twierdząc że Leeds jest za słabe.

Pomału rozglądam się za wzmocnieniami, ale z obecnymi funduszami raczej nic nie zwojuje konkretnego.

Z kontuzji: Ponownie Doukara, na ponad miesiąc, Antenucci na ponad dwa i Byram na około miesiąc w połowie grudnia.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2757 przez krzynek
Wood się odblokował?

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2758 przez dramez

Wood się odblokował?

Słuszna uwaga :) Tak zaczął strzelac bramki, choć nie tyle co u Ciebie. Na 23.01.2016 ma ich strzelonych 11, 1 asyste i średnią 7,23 w lidze.

Więcej
7 lata 2 miesiąc temu #2759 przez krzynek
biorąc pod uwagę słaby początek, całkiem nieźle

Czas generowania strony: 0.118 s.